Saobraćaj i bezbednost gradova

Izbor optimalnog rešenja za saobraćaj i bezbednost grada podrazumeva angažovanje stručnjaka sa iskustvom koji će projektovati rešenje u skladu s potrebama klijenta. Potrebno je napraviti pravilan izbor uređaja za sistem i kasnije softverskom platformom povezati u funkcionalno i jedinstveno rešenje.Softverska platforma predstavlja zaokruženo rešenje za javni video nadzor i upravljanje gradom sa centralizovane lokacije.

Ona predstavlja modularnu platformu, sa mogućnošću integracije najrazličitijih security i safety sistema, obezbeđujući jednostavno praćenje svih događaja u različitim sistemima na jednom mestu.

Softverska platforma integriše različite neophodne elemente i sisteme kojima se ostvaruje jednostavno i efikasno upravljanje saobraćajem u gradovima, bezbednost građana se podiže na viši nivo, štite se investicije u urbanu infrastrukturu, uspostavlja se bolje funkcionisanje grada i sprovodi se nadzor nad ponašanjem učesnika u saobraćaju i na javnim mestima i u okolini javnih objekata.

Inteligentna video analitika je još jedan veoma značajan element savremenog javnog video nadzora uz koju on, kao ključni alat za održavanje discipline i povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju i građana u javnim prostorima, dobija upotrebnu vrednost i opravdava investiciju.

Svakako, u dostizanju visokog nivoa bezbednosti saobraćaja i gradova uopšte, adekvatan raspored kamera i njihov kvalitet i pouzdanost igraju veoma važnu ulogu. Za uspešan nadzor nad svim učesnicima u saobraćaju precizna identifikacija prekršaja je presudna. Moderne kamere olakšavaju taj posao, automatizujući kažnjavanje celih grupa prekršaja, i tako pomažu u prevenciji saobraćajnih nezgoda i povećanju bezbednosti.

Za napredni javni video nadzor i praćenje potrebne su i visokokvalitetne IP kamere sa naprednim mogućnostima, koje u saradnji sa ostalim sistemima i odgovarajućom platformom kreiraju zaokruženu celinu koja omogućuje kvalitetan i efikasan nadzor učesnika u saobraćaju i javnih površina.

Da bi se ostvario cilj i smanjio broj nezgoda u saobraćaju, pored navedenih, postoje i drugi elementi kojima se podiže nivo bezbednosti – sistemi kontrole semafora, promenljivi saobraćajni znaci, merne stanice, javni parkinzi i drugi.

Saobraćaj

Da bi se postigao visok nivo bezbednosti saobraćaja i gradova uopšte, adekvatan raspored kamera i njihov kvalitet i pouzdanost igraju veoma važnu ulogu.

Za uspešan nadzor nad svim učesnicima u saobraćaju precizna identifikacija prekršaja je presudna. Moderne kamere olakšavaju taj posao i tako pomažu u prevenciji saobraćajnih nezgoda i povećanju bezbednosti.

Za napredni javni video nadzor i praćenje, potrebne su i visokokvalitetne IP kamere sa naprednim mogućnostima, koje u saradnji sa ostalim sistemima kreiraju zaokruženu celinu koja omogućuje kvalitetan i efikasan nadzor učesnika u saobraćaju i javnih površina.

Detaljna analiza video sadržaja je još jedan veoma značajan element savremenog javnog video nadzora uz koju on, kao ključni alat za održavanje discipline i povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju i građana u javnim prostorima, dobija upotrebnu vrednost i opravdava investiciju.

Da bi se ostvario cilj i smanjio broj nezgoda u saobraćaju, pored navedenih, postoje i drugi elementi kojima se podiže nivo bezbednosti – sistemi kontrole semafora, promenljivi saobraćajni znaci, merne stanice, javni parkinzi i drugi.