Digital signage

“Digital signage” je sistem centralizovanog prenosa / emitovanja informacija, slika, videa, teksta i tona u realnom vremenu putem monitora koji se nalaze unutar objekata ili na spoljnim stranama objekata. Sistemi za prenos digitalnih poruka (Digital Signage) predstavljaju najefikasniji način da važne poruke i informacije na interaktivan način podelite sa velikim brojem ljudi: kupcima, klijentima, partnerima ili zaposlenima. Ovi sistemi omogućavaju da se poruka u formi video-klipa, animacije ili interaktivne prezentacije na brz i efikasan način prenese željenoj publici.

Ovi sistemi mogu biti postavljeni na otvorenom, u formi digitalnih bilborda ili pojedinačnih ekrana, kada se obraćaju svima koji prolaze pored određene (najčešće prometne) lokacije, kao i u zatvorenom prostoru, za komunikaciju sa posetiocima prodavnice, banke, obrazovne institucije, državne institucije… Idealni su i za prenošenje poruka zaposlenima unutar kompanija različitih veličina.

U zavisnosti od potreba, za ove sisteme mogu se koristiti standardni LCD ekrani, modeli osetljivi na dodir, kao i modeli otporni na vremenske prilike. Takođe, moguće je više ekrana spojiti u jedan veliki digitalni natpis ili bilbord. U pozadini sistema nalaze se softver i plejeri koji podržavaju interaktivnu komunikaciju i prikazivanje različitih tipova sadržaja – video i audio fajlova, fotografija, dokumenata ili internet stranica.

Digital Signage sistemi pružaju korisnicima različite načine za brz i uspešan povraćaj investicije, od povećanja zadovoljstva klijenata koji na inovativan način dobijaju potrebne informacije, preko povećanja prodaje proizvoda i usluga prikazanih na ekranima, do ustupanja, odnosno prodaje reklamnog prostora drugim kompanijama.

Pored usluga isporuke i instalacije Digital Signage sistema, mi našim korisnicima pružamo i usluge savetovanja u vezi adekvatne pripreme poruka, kao i analize efikasnosti poruka prikazanih na ovim sistemima.